O nas

"Człowiek jest tym co je"
Ludwig Andreas Feuerbach


By korzystać z pełni życia koniecznym jest zwrócenie szczególnej uwagi na sposób odżywiania. Pierwsze badania wpływu sposobu odżywiania na organizm ludzki podjęto w USA. Tam właśnie ma swe korzenie "Muy Bueno" by Don Martinez, który tworzą w Polsce pasjonaci tej marki korzystając obficie z bogatego dorobku sprawdzonych naukowo kompozycji diet dostosowanych do indywidualnych potrzeb.


Andrzej Tesarczyk - lat 36

Dyrektor Generalny

Z wykształcenia i zamiłowania specjalista w przygotowaniu żywności. Autor wielu publikacji na tematy związane z prawidłowym żywieniem. Przez lata pracował jako Szef Kuchni w renomowanych restauracjach w Polsce, Irlandii, Niemczech, Włoszech oraz w restauracjach z gwiazdką Michelin. Przygotowywał potrawy dla takich sław jak Colin Farrell, Sinead O'Connor, Bono - wokalista grupy U2 oraz przeszło 200 polskich sław.

Grzegorz Prokop - lat 37

Zastępca Dyrektora
Nadzór sanitarny, epidemiologiczny
i technologiczno-produkcyjny

Wykształcenie wyższe z zakresu technologii żywienia. Współpracował w tworzeniu projektów promujących zdrowe żywienie. Doradca Instytutu Żywności i Żywienia. Propagator i organizator kursów promujących innowacyjne technologie przetwarzania zdrowej żywności.

Sandra Kania - lat 29

Główny Dietetyk Specjalista

Wykształcenie wyższe, absolwentka Śląskiej Wyższej Szkoły Medycznej w Katowicach. Dietetyk o specjalności klinicznej, Członek Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków. Współorganizator i uczestnik licznych konferencji naukowych z zakresu żywienia, profilaktyki i terapii dietetycznej.

Michał Moj - lat 33

Główny stylista żywności
i kompozycji smakowych

Specjalista w zakresie żywienia człowieka i technologii żywności. Podnosił kwalifikacje w Thistle Seafoods oraz Palace Hotel w Peterhead w Szkocji, gdzie specjalizował się w kuchni angielskiej i francuskiej. W kraju współpracował z najlepszymi restauracjami wyznaczając trendy w kształtowaniu stylistyki i kompozycji smakowych.

Marcin Gertruda - lat 32

Szef Produkcji

Absolwent WSG, specjalista technologii żywności, posiada wieloletnią praktykę na stanowisku Szefa kuchni w renomowanych lokalach w kraju i za granicą. Jest pasjonatem zdrowej kuchni.

Grzegorz Cuber - lat 27

Zastępca Szefa Produkcji

Specjalista w zakresie technik żywienia. Ukończył szkolenie w Akademii Kurta Schellera. Pracował w kraju i za granicą. Jest zagorzałym zwolennikiem zdrowego żywienia.


Nasz Zespół, jako pierwszy udostępnia na polskim rynku dietetycznym dietę "Muy Bueno" by Don Martinez. Opracowaną w wyniku wieloletnich doświadczeń kulinarnych, połączonych z ogromną wiedzą specjalistów.

Dieta "Muy Bueno" umożliwia pozbycie się zbędnych kilogramów i uzyskanie właściwej sylwetki lub czystej masy mięśniowej. Nasze receptury nie przewidują konserwantów, są natomiast bogate w witaminy, minerały, błonnik i inne składniki odżywcze.

Oferowane diety są zdrowe, bardzo smaczne, a przede wszystkim skuteczne w procesie likwidacji nadwagi.